Typy ženskej postavy – aké šaty k nim zvoliť

Každá sme jedinečná a máme iný typ postavy. Ak chceme vyzerať príťažlivo, mali by sme zvoliť šaty, ktoré lichotia práve tomu nášmu typu.

Rozlišujeme 5 typov postavy: hruška, jablko, obrátený trojuholník, presýpacie hodiny a obdĺžnik. Poďme sa spoločne pozrieť na to, ako podčiarknuť naše prednosti a opticky zamaskovať menšie nedostatky.

Typ postavy HRUŠKA

Ženy tohto typu majú širšie stehná a boky  a útle ramená a úzky pás. Výraznou dominantou sú práve stehná a boky, preto je potrebné vyrovnať proporcie a zvýrazniť vrchnú časť postavy.

Najvhodnejší strih šiat je empírový, pretože zakryje boky a opticky zväčší prsia. Volány či zaujímavo nariasené rukávy odpútajú pozornosť od širokých bokov a naopak krásne zvýraznia vrchnú časť tela. Tomuto typu postavy veľmi pristanú aj šaty a sukne áčkového strihu doplnené o pekné ženské doplnky, ako je napríklad náš náramok MAMA z červeného jadeitu, bieleho jadeitu a zlatého hematitu.    

Typ postavy JABLKO

Pre tento typ postavy je charakteristické, že nemá zúžený pás, zato má však plné výrazné poprsie a krásne štíhle nohy. Aj napriek tomu, že výraznou dominantou sú širšie ramená a bruško, vďaka vhodným strihom je možné nerovnomerné proporcie postavy opticky dorovnať.

Driek môžete zúžiť decentným opaskom, ktorý nebude pútať priveľa pozornosti. Najlepšie budete vyzerať v zavinovacích šatách či áčkových strihoch, ktoré môžete doplniť pekným šperkom napríklad v podobe nášho náramku BRONZE ROSE z hematitu bronzovej farby a praskaného krištáľu. Správnou voľbou v tomto prípade je aj výstrih v tvare V, ktorý zvýrazní pekné prsia a jemne predĺži a zoštíhli trup. 

Typ postavy OBRÁTENÝ TROJUHOLNÍK

Obrátený trojuholník je presným opakom hrušky. Tento typ postavy je charakteristický pre ženy s výraznými ramenami a úzkymi bokmi a stehnami.

Nerovnomerné proporcie môžete zjemniť véčkovým výstrihom, ktorý opticky zúži širšie ramená. Základným pravidlom by malo byť – jednoduchý vrch, zaujímavejší spodok. Vyhnite sa volánom, výrazným rukávom či vzorom vo vrchnej časti tela. Zbytočne by pútali pozornosť. Snažte sa dorovnať dominanciu ramien zaujímavou sukňou v midi dĺžke. Doplnky voľte skôr jednoduchšie, ozdobiť sa môžete napríklad naším náramkom LIFE z citrínu a zlatého hematitu, ktorý je v neutrálnej farbe. 

Typ postavy PRESÝPACIE HODINY

Ide o skutočne veľmi ženský typ postavy, ktorým sa pýšia dámy so širšími ramenami, štíhlym pásom a širšími bokmi.

Ak máte tento typ postavy nebojte sa zvýrazniť Vaše prednosti a to úzky pás a krásne ženské krivky. Šaty môžete doplniť výrazným opaskom, čím ešte viac zvýrazníte pekný driek. Chybou pre Vás nebudú ani puzdrové šaty či šaty so srdcovým výstrihom, ktoré môžete doplniť naším náramkom PURPLE LOVE z fialového jadeitu. Nebojte sa siahnuť ani po obtiahnutých šatách, veď podľa mužských preferencií sa môžete pýšiť najkrajším typom postavy. 

Typ postavy OBDĹŽNIK

Typ postavy obdĺžnik nemá takmer žiadne ženské krivky. Typické sú pre ňu široké ramená, plochý zadok a nevýrazný pás. Cieľom bude dodať ženskosť Vašim tvarom a zvýrazniť krásne ruky a nohy, ktorými sa môžete pýšiť.

Ak patríte práve k tomuto typu, smelo si môžete dovoliť mini šaty s úzkymi ramienkami či šaty s výrazným výstrihom. Siahnuť môžete po áčkových šatách alebo šaty stiahnuť opaskom. Dodáte tak Vašej postave ženskosť a zmyselnosť. Skvelou voľbou budú aj zdobené rukávy a volány, ktoré tiež pridávajú na ženskosti a náš náramok LOVE z ruženínu, praskaného krištáľu a strieborného hematitu.