Medzinárodný deň žien

MDŽ sa slávi v mnohých štátoch sveta ako prejav úcty k ženám a ich právam, bez ohľadu na ich národné, národnostné, etnické, jazykové, kultúrne, ekonomické alebo politické postavenie. Je prejavom solidarity medzi ženami a súčasne spomienkou na snahu za ich zrovnoprávnenie.

Deň žien je medzinárodne uznávaný sviatok stanovený OSN na 8.marca. V tento deň oslavujeme prvý štrajk 40 000 newyorských krajčírok v roku 1908, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam. Demonštrácie sa tradične konali v nedeľu. Prvé veľké zhromaždenie za volebné právo žien sa konalo 8.marca 1908 v New Yorku.

Ako tento sviatok oslávite? Či už to bude posedenie s kamarátkami, alebo príjemný večer so svojimi blízkymi, oslávme to. Práva, ktoré dnes ženy majú, považujeme za samozrejmé. Avšak boj ešte stále nie je na konci, keďže ženské práva neplatia všade. Či už je to právo na vzdelanie, volebné právo, právo vyjadriť svoj názor, právo slobodne sa pohybovať a právo pracovať. My tieto práva máme a je pekné si pripomenúť tú dlhú a ťažkú cestu k ich dosiahnutiu.

Rozmýšľate čím potešíte Vašu manželku, partnerku, mamu, svokru, dcéru, kamarátku, či kolegyňu v tento deň? Pokiaľ vyberáte ručne robený šperk pre ženu po prvýkrát, zamyslite sa nad jej osobnosťou. Aká je, čo rada nosí, aké farby uprednostňuje…

Klasický štýl

Je elegantná a chic, jej štýl je nadčasový, biznisový a konzervatívny. Nenasleduje aktuálne trendy, má rada tradície, hodnoty, je zodpovedná, pracovitá a systematická. V jej šatníku dominujú neutrálne farby a základné kúsky. Preferuje biele košele, saká, ceruzkové sukne, puzdrové šaty, klasické nohavice, kostýmy, trenčkot. Ak použije vzory, tak veľmi jemné, buď malé bodky alebo tenké pásiky. Takýto typ ženy určite zaujme elegantný citrínový náramok LIFE, z citrínu a hematitu zlatej farby.

822-2_7d2a9928 (1)

Romantický štýl

Sofistikovaná, jemná a romantická. Má rada ženské prvky v móde, je citlivá, nežná, empatická. Je vždy elegantná a rada zvýrazňuje svoju ženskosť. Uprednostňuje šaty, ktoré zvýraznia jej pás, ceruzkové, plisované sukne, z aplikácií sú to volány a nariasené rukávy. Preferuje pastelové odtiene, čipku, hodváb, zamat, má rada kvetinové motívy. Ak chcete urobiť radosť takémuto typu ženy, zvoľte náramok LOVE z ruženínu, praskaného krištáľu a strieborného hematitu.

naramok-love

Ležérny  štýl

Priateľská, minimalistická, nekonfliktná, pozoruje, nechce byť stredobodom pozornosti, miluje pohodlie, introvertnejšia, rada počúva iných. Vyberá si pohodlné oblečenie. Tričká, rifle, mikiny, kardigány, svetre, trenčkoty, skôr voľnejšieho strihu. Preferuje nohavice pred sukňou. Sú to predovšetkým nohavice klasického strihu a skutočne miluje pohodlnú džínsovinu. Tento typ ženy rozhodne zaujme náramok HOWIE z hematitu a mramorového howlitu.

naramok-howie

Bohémsky štýl

Je zrelaxovaná, slobodná, miluje prírodu, cestovanie. Často ju považujú za nekonvenčnú, ale ona volí taký štýl, aby vyzdvihla svoju individualitu. Má umeleckú dušu, je kreatívna, priťahuje ju ezoterika. Vyberá si voľné oblečenie, maxi sukne, dlhé kardigány, príjemné prírodné materiály, chce sa cítiť pohodlne. Páčia sa jej rôzne vzory, potlače, a nerobí si ťažkú hlavu z kombinovania a výberu vecí. Má rada vintage kúsky. Často kombinuje viaceré vzory a materiály, využíva vrstvenie odevu. Takúto ženu určite potešíte náramkom PURPLE LOVE z fialového jadeitu s príveskom z chirurgickej ocele.

naramok-purple-love

Glamorous štýl

Sebavedomá, zvodná, krásu kladie na vyššie miesto ako pohodlie. Vyberá si kúsky odevov, ktoré podčiarkujú typ jej postavy, krivky, dekolt či nohy. Rada vyzerá žensky a luxusne. Nebojí sa nosiť výrazné farby túži vyniknúť a očariť spoločnosť, rada kombinuje kontrasty ako bielu a čiernu. Obľubuje výrazné vône. Ak chcete potešiť tento typ ženy, zvoľte náramok BRONZE ROSE z hematitu bronzovej farby a praskaného kryštálu.

naramok-bronze-rose

Ručná výroba dodáva náramkom LAVIJO jedinečné čaro. Keď nakupujete od kreatívnej duše, dostávate aj kus srdca ❤️, časť duše a to žena, ktorú chcete potešiť, určite ocení.