21.3. – Svetový deň zdravého spánku

Spánok je základná ľudská potreba a jeho kvalita je pre nás nesmierne dôležitá. Celkovo strávime spánkom alebo pokusom o spánok približne tretinu svojho života. Okrem mnohých iných funkcií, spánok posilňuje našu schopnosť učiť sa, zapamätávať si a robiť logické rozhodnutia. Usmerňuje naše emócie, dopĺňa imunitný systém, dolaďuje metabolizmus a reguluje náš apetít. Snívanie spracúva spomienky a vytvára priestor, v ktorom mozog spája minulé poznanie so súčasným a podnecuje kreativitu.

Poruchy spánku sú dnes častými zdravotnými problémami a postihujú veľké množstvo populácie. Aby sme sa mohli poriadne vyspať, potrebujeme vysokú koncentráciu kyslíku v miestnosti, relatívne nízku teplotu vzduchu a kvalitný matrac. Väčšina ľudí uprednostňuje mäkké matrace, no v skutočnosti sa nám lepšie spí na tých tvrdších. Dôležité je aj postrážiť si množstvo modrého svetla, vyžarujúceho z našich mobilných telefónov a tabletov, ktoré narúša spánkový biorytmus, vďaka čomu nielen že nemôžeme zaspať, ale aj samotný spánok je menej kvalitný. Okrem toho je lepšie, ak nejdeme do postele s úplne prázdnym alebo naopak plným žalúdkom. Pohár horúceho mlieka prípadne levanduľový čaj, pôsobí upokojujúco a zaručene nám pomôže zaspať ako bábätko.

Vedeli ste, že pokojný a kvalitný spánok podporujú aj polodrahokamy?

Sú to najmä ruženín, jadeit, jaspis, amazonit a tyrkys. My sme pre Vás s láskou pripravili dve skutočne krásne novinky. Tou prvou je očarujúci náramok PURPLE LOVE z fialového jadeitu s príveskom z chirurgickej ocele. Jadeit je ochranný kameň, ktorý prináša do života svojho nositeľa šťastie, radosť, pokoj a odvahu. Má výrazný upokojujúci vplyv na celý organizmus, podporuje blahodarný spánok a pekné sny.

naramok-purple-loveDruhou novinkou je náramok LOVE z ruženínu, praskaného krištáľu a hematitu. Ruženín, spolu s krištáľom a hematitom pôsobí skutočne veľmi harmonicky. Svojej nositeľke pomáha nájsť skutočnú lásku a následne posilňuje vernosť vzťahu. Okrem toho ruženín výrazne zlepšuje kvalitu spánku, pohlcuje elektromagnetický smog a elektromagnetické žiarenie, ktoré by nočný odpočinok mohli narúšať.

naramok-love

Tak ako, ktorý sa Vám páči viac? Určite neváhajte a zaobstarajte si svojho favorita ešte dnes. Počas dňa bude zdobiť Vaše zápästie a večer sa postará o Vaše pekné sny❤️.