Fascinujúci variscit

Variscit je vzácny a fascinujúci kameň, ktorý si získal pozornosť svojou krásou a jedinečnými vlastnosťami. Jeho prírodná elegancia a široká paleta odtieňov ho robia obľúbeným medzi zberateľmi a šperkármi po celom svete. Je známy svojou charakteristickou zelenou farbou, ktorá môže byť svetlá až tmavá so žiarivými odtieňmi modrej, sivej až bielej. Tento kameň sa často nachádza v spojení s inými minerálmi, ako je limonit, kremík alebo pyrit, čo pridáva na jeho jedinečnosti. Variscit bol pomenovaný podľa miesta jeho prvých nálezov v pohorí Variscia v Európe. Dnes sa však nachádza v rôznych lokalitách po celom svete, vrátane Brazílie, Austrálie, Nórska, Nemecka a Spojených štátov. Každá lokalita má svoje špecifické vlastnosti a prispieva k unikátnosti variscitu.

 

Variscit je cenený aj pre svoje liečivé vlastnosti a duchovné účinky. Pomáha nervovému systému, lieči nadúvanie brucha a pomáha obmedziť krvácanie. Obnovuje pružnosť ciev aj kože, neutralizuje prekyslenie a pomáha proti dne, gastritíde, vredom a reumatizmu. Účinkuje tiež proti mužskej impotencii a prináša úľavu od kŕčov. Verí sa, že tento kameň prináša harmóniu a vyrovnanosť do života nositeľa. Pomáha pri posilňovaní intuície, podporuje lásku a má upokojujúci účinok na emocionálnu rovnováhu. Taktiež sa mu pripisuje ochranná energia, ktorá odvracia negatívne vplyvy a prináša pocit sily a istoty. Okrem toho skvele pomáha pri skúmaní minulých životov. Umožňuje vyvolávať vizuálne predstavy spojené s minulými zážitkami a súčasne uľahčuje dôkladné preniknutie do emócií a skúseností prameniacich z minulých životov.

926-1_naramok-forever-z-onyxu-a-variscitu

 

Ak hľadáte kameň, ktorý kombinuje estetiku a liečivé účinky, variscit je výbornou voľbou. Jeho prírodná krása a unikátne vlastnosti ho robia zaujímavým nielen pre šperkárov, ktorí z neho vytvárajú unikátne diela ale aj pre ľudí, ktorí sa zaujímajú o kamene a ich duchovný význam. Ak sa rozhodnete nosiť variscit alebo ho využiť vo svojej domácnosti, nezabudnite si ho pravidelne čistiť a nabíjať. Čistenie sa najlepšie robí mierne teplou vodou a jemným mydlom. Nabiť sa dá umiestnením na slnko, čím sa obnoví jeho energia a vibrácie.