Hýčkajte svoju pleť pomocou masážneho setu Gua Sha

Hýčkajte svoju pleť pomocou masážneho setu Gua Sha 

 

Masazny_roller

 

Určite ich poznáte - masážny valček a gua sha kameň - už na oko veľmi fotogenické kozmetické pomôcky, ktoré však nie sú žiadnym výdobytkom modernej doby. Práve naopak. Masážna technika Gua Sha pochádza z tradičnej čínskej medicíny a prináša viacero benefitov pre zdravie a mladistvý vzhľad vašej pokožky. Viete, aké sú to a ako správne postupovať pri takejto masáži?

Výhody používania masážneho valčeka (face rollera) a gua sha kameňa

Doprajte si každý deň krátku masáž tváre. Či už večer, počas sledovania vášho obľúbeného seriálu alebo kľudne aj ráno na prebudenie a prekrvenie pokožky. Takéto masážne rituály vašu pleť rozžiaria, uvolnia napätie okolo čeľuste, zredukujú opuchy atď.

Pravidelnou starostlivosťou o pleť pomocou masážnych pomôcok Gua Sha zbavíte pleť- podkožné tkanivo toxínov, čím zároveň zabraňujete nadmernému masteniu pokožky. Masážnym rollerom stimulujete produkciu kolagénu, ktorý udržuje pokožku pevnú a zdravú.

Hlavné výhody používania masážneho setu gua sha:

  • zvyšuje cirkuláciu /prekrvenie pokožky
  • znižuje zápalové procesy
  • zvyšuje elasticitu pokožky
  • zmenšuje vrásky
  • uvoľnuje napätie pokožky
  • zmierňuje opuchy
  • vyšuje účinnosť pleťovej kozmetiky (lepšie vstrebanie krémov, olejov, sér..)
  • rozžiaruje pleť

Z čoho sú face rollery a gua sha kamene vyrábané?

Masážne valčeky aj gua sha kamene sú vyrábané z polodrahokamov, ako napr. ruženín, ónyx, jadeit, krištáľ alebo ametyst. Dlhšia, resp. širšia strana sa používa na masáž dekoltu, krku, lícnej časti a čela. Kratšia (užšia) strana sa používa väčšinou na oči a očné okolie.

Pre zvýraznenie chladivého efektu (vďaka prirodzenej vlastnosti kameňa), ich môžete krátko pred použitím vložiť do mrazničky.

 Ako postupovať pri masáži?

Masáž gua sha tvárovým valčekom je jednoduchá a zvládne ju každý, stačí dodržať jednoduchý postup.

Viac prezradí aj ilustračné video:

 

  1. Pred samotnou masážou si vyčistite pleť svojou obľúbenou kozmetikou (gél, peeling a pod.), čím odstránite zvyšky make-upu a usadených nečistôt z celého dňa
  2. Po vyčistení aplikujte na tvár krém, olej, sérum, prípadne iný produkt, ktorý sa vďaka masáži dostane hlbšie a lepšie do pleti (tento krok môžete aj vynechať a dopriať si masáž len tak “nasucho”
  3. Masírujte širším koncom face rollera smerom zdola nahor - začnite pri brade smerom k lícnym kostiam a ušiam v jednom smere zdola nahor (nie hore-dole - nevaľkáte cesto :D). Rovnakým smerom postupujte aj v oblasti čela, krku a dekoltu. Užší koniec valčeka použite na masáž očného okolia.
  4. Po dokončení masáže nezabudnite valček opláchnuť a vysušiť (pozor - nepoužívajte na to žiadne chemické čistiace prostriedky

Čo dodať na záver?

V ponuke LAVIJO e-shopu nájdete gua sha masážne sety z ruženínu alebo jadeitu. Oba prinášajú niekoľko benefitov pri starostlivosti o vašu pokožku. V kvalitnom vyhotovení a v peknej krabičke sú ideálnym tipom, ako potešiť nielen seba, ale napríklad aj vašu najlepšiu kamarátku, sestru, maminu….. Samozrejme - masážny set gua sha môžu rovnako tak používať aj muži.

 

V našej ponuke nájdete:

- Masážny set Gua Sha Face roller z Ruženínu
- Masážny set Gua Sha Face roller z Jadeitu